Gratismakeup.se

Gratis presentkort

Samla poäng genom att delta i kampanjer och erbjudanden, som sedan kan växlas in mot presentkort. Börja redan idag!

Bli medlem Få 5 000 poäng i bonus direkt!

TheaterAngie: Tack så jättemycket för mina presentkort på H&M! :)

Kategori: Sminktips

jul 23 2012

Mitt bästa fusk

56 kommentarer Kategori: SminktipsVissa dagar känner man ju mindre för att piffa sig än andra. Då brukar jag dutta dit lite ögonskugga i någon fräsig färg i vattenlinjen och under fransarna på ögonlocket.

Så ser det ut som man lagt ner mer energi än vad man egentligen har.

Postades av annanas15 2012-07-23 21:23:14.

feb 9 2012

"Bäst före datum"

29 kommentarer Kategori: Sminktips

Hejsan alla underbara medlemmar här på Gratismakeup!
I detta inlägg tänkte jag skriva upp ungefär hur länge makeup produkter håller innan de räknas som gammalt och bör slängas.

Tips som gäller för alla dessa produkter
* Tvätta händerna och ansiktet innan du börjar sminka dig.
* Tvätta borstarna ungefär en gång i veckan.
* Låna inte smink från någon annan.
* Sminka dig inte då du är sjuk – låt huden och ögonen vila då.
OBS: Smink bör INTE ligga på ett område nära värme! Bästa stället att försvara skönhetsprodukter på är alltingen i badrummet eller i kylskåpet.


MASCARA OCH KAJAL
Hållbarhet: Mascara: 3-8 månader. Kajal: tills den tar slut! (Flytande eyeliner max ett år)
Kommentar: Om mascaran börjar klumpa sig och smula för mycket är det ett tecken på att den är gammal. Använd inte mascara eller kajal om du har ögoninflammation, om du har gjort det så kasta dem!

ÖGONSKUGGA
Hållbarhet: I krämform: Ca 12 månader. I puderform: Ca 12-18 månader.
Kommentar: Tecken på att de är gammal är om krämform luktar illa och puderform om den börjar blir för torr/hård. Bör ej använda ögonskugga om du har ögoninflammation eftersom det irriterar ögonen.

CONCEALER
Hållbarhet: 6-8 månader.
Kommentar: Tecken på att den är gammal är att den blir torr. Bör ej applicera direkt på en finne pga att då hamnar bakterierna på borsten. Ta lite på en bomullspinne och applicera på finnen istället än själva borsten.

ROUGE OCH PUDER
Hållbarhet: Rouge 6-8 månader. Puder 6-18 månader.
Kommentar: Tecken på att både rouge och puder börjar bli gammalt är om det är smuligt, ändrar färg och/eller inte sitter lika bra som innan.

LÄPPGLANS OCH LÄPPSTIFT
Hållbarhet: Läppglans: 6-8 månader. Läppstift: 8-12 månader.
Kommentar: Använd ej dessa produkter om du har munsår. Tecken på att det är gammalt är om det luktar illa, svårare att applicera, (läppstiftet) smälter. Angående vad som gäller för läppenna så håller den tills den tar slut, men bör ej användas på munsår.

FUKTKRÄM, UNDERLAGSKRÄM, FOUNDATIUON, PARFYM OCH NAGELLACK
Hållbarhet: Fuktkräm: 12 månader. Underlagskräm: 12 månader. Foundation: 12 månader. Parfym: 18-24 månader. Nagellack: Tills den tar slut!


HA DET BRA! ^^

Postades av modoflickan 2012-02-09 21:44:17.

jan 4 2012

Grön sminkning

29 kommentarer Kategori: Sminktips

Hej hej!!

Satt och testade lite sminkning runt 12 tiden på natten igår/idag... (just NU e kl 02:09)

Har bestämt mig för och ta på mig min gröna klänning på min kusins bröllop om 10 dagar så därför testade jag med lite grön färg :)

Så här såg resultatet ut, vad tycks?


Material:
*Olika sorts borstar från e.l.f.
*All Over Cover Stick från e.l.f. över hela ögonlocket upp till ögonbrynen.
*Shimmer Eyeliner Pencil, Iconic Ivory och Twinkle Teal också från e.l.f.
(om ni går in på e.l.f. hemsida och letar efter de namnen jag skrev upp då borde ni hitta produkterna).
*En ljusgrön och en svart ögonskugga från viva la diva.
*En "flytande" kajal o pennform och en vanlig kajal också i pennform från H&M.
*Mascara, använde 3 st, kan inte namnen på de :D (Fast man använder ju de man gillar såklart...).


Det där var både vad jag använde och också "steg för steg" vad och hur jag gjorde... :)


Det där var min första sminkning som 20 åring också!! :D Grattis på lilla vuxna mig nu ^^

Postades av minipiiip 2012-01-04 02:25:36.

dec 7 2011

"Hårets bästa vän"

9 kommentarer Kategori: Sminktips

Vill du ha ett friskt, mjuk och glansigt hår varje dag? Då är hårolja någonting för dig! Hårolja brukar kallas för ”hårets bästa vän” pga att produkten innerhåller mycket med näring och vårdande ingredienser för håret. Hårolja sägs också vara den bästa hjälpen mot kluvna toppar och dessutom en väldig dryg produkt som räcker länge. Och alla hårtyper (även löshår och färgat hår) kan använda hårolja.

ANVÄNDING
Använd hårolja 1-2 gånger per dag. Hårolja är en rätt dryg produkt och om du har axellångt/långt hår räcker det att du tar bara några droppar (ungefär en klick som är lika stor som en fem krona). Det går lika bra att använda hårolja i fuktigt hår som i torrt hår, skölj ej ur håret.

TIPS
*Om du ska köpa hårolja för första gången men inte vet vilken du ska använda, vissa oljor kan vara till för olika hårtyper, fråga i så fall en frisör först. OBS spelar ingen roll vilken hårtyp du har använd aldrig en hårolja med olivolja i för då ser håret bara fett ut istället för glansigt .
*Själv personligen använder jag ”Schwarzkopf bonacure oil miracle finish treatment”, kostar ca 250 kr, och jag rekommenderar den starkt. :)

Postades av modoflickan 2011-12-07 23:53:57.

nov 14 2011

Hudanalys

12 kommentarer Kategori: Sminktips

Hejsan!
Eftersom det bara blir kallare och kallare nu så är det lite extra viktigt att vårda huden nu (tror det flest känner sig torrare under vintern ) och att vårda den på rätt sätt med produkter som är anpassad efter just din hudtyp. Men vissa av er kanske inte vet vilken hudtyp ni har. Därför bjuder jag på en kort hudanalys här. Varsågod! :)

NORMAL HUD:
Normal hud är mjuk, fin och är ofta fri från blemmor o torra punkter. Men denna hudtyp kan också bli torrare eller fetare beroende på väder/årstid (fetare vid varmt väder och torrare då det är kallt).
Tänk på att: för att hålla huden vacker så är det bästa att vårda huden med en kräm för torr hud och moisturizer under vintertid. Och en lite fetare kräm under sommartid.

FET HUD
Fet hud är rätt så glansig och ojämn: du kan t ex få blemmor bara under en natt, huden känns bra då du vaknar på morgon men blir fet redan efter några timmar. Lätt att få acne och pormaskar.
Tänk på att: rengöra ansiktet och nacken med milda och oljefria produkter. Använd ALDRIG produkter som torkar ut ditt ansikte, då blir din hud bara fetare för huden börjar producera ännu mer fett och då blir det en ondcirkel. Använd därför feta krämer som ger fukt och peela ansiktet 1-2 gånger i veckan.

TORR HUD
Denna hudtyp har lätt att bli torr, fnasig, besvärar, sträv och kliar. Huden ger ofta tidiga tecken på linjer och rynkor. Och kräver därför skärskild omsorg och mycket fukt.
Tänk på att: huden bör vårdas med feta fruktkrämer. Ett tips är att låta huden vara lite fuktig när du smörjer in dig med fuktighetskräm. Detta gör att huden lättare kan tillgodogöra sig den näringsrika krämen. Använd helst också en fet nattkräm och du bör regelbundet lägga en ansiktsmask som ger fukt och näring.

BLANDAD HUD
Blandad hud är den vanligaste hudtypen och är en kombination mellan fet hy och torr hy. Har du denna hudtyp är du torr på kinderna och fet i ”T-zonen” (panna, näsa och haka).
Tänk på att: vårda de två olika områdena med olika produkter för just den hudtypen. Men det finns också vissa produkter som klarar både hudtyperna.

KÄNSLIG HUD
Om man har känslig hud är extra känslig för värme, sol, kyla och parfymerade produkter. För övrigt så är huden väldigt fin och genomskinlig men har lätt att utveckla brustna blodkärl.
Tänk på att: välja hudvårdsprodukter som är speciellt anpassad för känslig hud och som helst är oparfymerad. Va noga med att skydda ansiktet mot sol och använd solskyddsprodukter med hög SPF. Tänk också på att AHA-syror, fruktsyror och vissa A-vitaminer bland annat har lätt att irritera huden.

Postades av modoflickan 2011-11-14 16:49:53.

nov 5 2011

Sminkning

18 kommentarer Kategori: Sminktips

Hej!

För någon dag sen provade jag att göra en ny sorts sminkning som jag inte lyckas så bra med.

Det är så att vissa lägger lite tejp för att få till det där sträcket utanför ögat så jag provade att också göra det och det gick så bra som det syns på bilden.

Men jag har fortfarande ett problem med mina svarta ögonskuggor ser det ut som. Här har jag använt svart och silver men ändå ser de bara grått ut...? Jag får nog prova lägga svart bas och se hur de blir istället? :/

Postades av minipiiip 2011-11-05 15:59:19.

sep 28 2011

Mineralprodukter

28 kommentarer Kategori: Sminktips

Hej,

Har ni några erfarenheter av mineralprodukter? Exempelvis mineralfoundation eller mineralögonskugga? Vad tycker ni? Har ni problem med hyn och märkt förbättringar? Kanske är ni torra och känsliga för andra foundations eller problem med akne?

Om ni inte har testat, vill ni testa? Vad är er uppfattning om mineralprodukter?

Jag själv använder mineralprodukter: foundation, concealer, eyeliner (kajal alltså) och ett finishing powder (finns för att motverka blank hy och även för att ge lite skimmer). Jag har inte testat ögonskugga än. Jag använder tillhörande penslar till produkterna också.
Märket jag använder heter Lily Lolo! Det är superbra tycker jag och beställer ni från deras egna hemsida (googla bara på Lily Lolo så kommer det upp) så är det mycket billigare än att beställa från någon svensk sida. Frakten kostar max 40-50 kr dessutom. Kan säga att det inte är tull eftersom det är ifrån England och det är tullfritt inom EU. En foundationsburk kostar ca 130 kr och då får man 10 gram. Concealer kostar ca 80 kr för 5 gram.

Det finns foundationprover att beställa ifrån deras hemsida för att man ska kunna hitta den perfekta nyansen. Dessa prover kostar 10-15 kr och burken räcker uppskattningsvis en månad.

Lily Lolo är fritt från ett ämne som heter bismuth (vismutoxidklorid på svenska) som kan finnas i flera olika mineralprodukter som är känt för att vara en tung utfyllnadsprodukt men även vara irriterande för en del. Det finns bland annat i ID bareMinerals produkter. Har man inga problem med det så spelar det väl kanske ingen roll om det är med i, men eftersom det är en tungmetall så väger det mycket och därmed blir det mindre av de andra ingredienserna i produkten.

Detta får man själv ta ställning tycker jag och ett tips är att googla och skaffa sig en uppfattning. Jag vet själv inte om detta skulle irritera min hud, men jag väljer Lily Lolo framför allt för att det är billigt och jag är nöjd med det. Det täcker bra och jag har själv upplevt förbättringar på min hy. Det behövs inte särskilt mycket för en god täckning heller. Vill man ha lite mer extra täckning går det att lägga ett till lager utan att det känns som man har en slags mask, utan det känns helt enkelt väldigt naturligt - vilket såklart är tanken med denna sorts smink.

Har du en mineralprodukt som kliar? Titta vad den innehåller, är det bismuth så kanske du bör testa en ny produkt som inte innehåller det. Det finns massvis med produkter idag som inte innehåller detta, som dessutom också är billiga.

En del mineralprodukter innehåller till och med parabener och silikon.

Jag kan, nu med lite googling, Tikei, Mineminerals, HH mineral makeup och Everydayminerals som säger att deras produkter är utan bismuth. Jag tycker man bör välja något bra om man ska välja så naturligt som möjligt. Varför gå halva vägen när man kan gå hela vägen? :)

Vad använder ni för märken? Vad har ni testat? Vad tycker ni om exempelvis ögonskuggor? Jag kan berätta om eyelinern, så var den riktigt krämig och lätt att applicera. Lätt bästa eyelinern jag har testat hittills, utan tvekan. Den kostar ca 60 kr.

Om ni inte har testat, vad väntar ni på? ;) Beställ hem billiga prover! ^^ Jag själv ska beställa prover ifrån Tikei, Mineminerals och Everydayminerals. På någon sida behövde man bara betala frakt såg jag. Tänka testa ögonskuggor, för det har jag inte testat ännu i mineralväg.

---

Jag vill även tillägga att jag var väldigt skeptisk inför mitt köp av foundation hur det skulle täcka eftersom jag själv har lite problem med akne och det blir väldigt rött. Gör man på rätt sätt så täcker det bra! Som sagt så går det att applicera i ett lager till för bättre täckning. Använder man även rätt verktyg så blir det också bättre.

Postades av emelieftw 2011-09-28 18:45:39.

aug 13 2011

Sveriges mest köpta mascaror del 2

18 kommentarer Kategori: Sminktips

NUMMER 6: L´ORÉAL VOLUME MILLON LASHES
Volume Million Lashes är en billigt och bra mascara som verkligen håller vad de lovar i sin reklam. Du som vill ha en mascara som ger volym så kan jag personligen rekommendera denna mascara. Du får mycket mer volym som är ”lätta”, tyvärr så blir fransarna fortfarande korta. Under målningen kan mascaran lukta illa men doften försvinner då mascaran har torkat.

+ Snyggt separerade fransar, bra budgetalternativ, miljoner fransar
− Fuktbeständigheten
Betyg: 7
Kostar : ca 175 kr


NUMMER 7: MAX FACTOR FALSE LASH EFFECT 13,1 ML
Denna mascara är min personliga favorit och som jag rekommenderar att du som vill ha längre fransar med bra pris ska testa. Mascaran ger verkligen längre fransar och rätt så okej volym. Borsten kan dock vara lite svår att komma åt på sidorna. Smular inte så värst mycket och hållbarheten är också rätt så okej.

+ Snygga svarta fransar, mycket mascara för pengarna
− Klumpig borste gör det svårare att komma åt i ögonvrån
Betyg: 6
Kostar: ca 175 kr


NUMMER 8: MAYBELLINE THE FALSIES VOLUM´EXPRESS 9 ML
Denna skedformade borste kan vara svår att applicera utan att kladda och är väldigt svår att måla underfransarna utan missöde. Fransarna klumpar ihop sig, den håller inte hela dagen utan att smula och klarar inte heller fukt. Dessutom så får man inte någon ”lösögonfrans”-effekt som det påstås i reklamen. Fast all denna kritik så är ändå en av dem mest köpa mascarorna i Sverige. Kanske pga av den överdrivna reklamen?!

+ Billig
− Borsten och den krämiga formulan ger lätt klumpar
Betyg: 5
Kostar: ca 145 kr


BONUS TIPS!!!!!!!
Fyra saker som jag vill tipsa om

1) Glitter liner – Precis som det låter så kan du lägga glitter eyeliner vid eyeliner linjen men något som jag har börjad med både till vardags och till fest är att lägga glittret också på ögonfransarna. Jag lovar det blir jättefint. ”IsaDORA glitter liner”, kostar ca 95 kr, och finns i alla färger.

2) Fransprimer – Precis som alla andra primer så är fransprimer till för att mascaran ska sitta bättre. Jag har inte testad så många fransprimers men IsaDora ”Lash primer” är bra och billig, kostar ca 79 kr.

3) Till dig som har verkligen korta fransar och som kan tänka sig att lägga ut liiiiite pengar på att få dom längre. Så tycker jag att du alltingen ska prova ”Neu lash” som kostar ca 1000 kr (denna har inte jag provad men den sägs att den ska vara bra) eller ”Wet n wild megalash kit” som kostar 199 kr på webbsidan eleven (denna har jag provad och den är ganska okej). Om du ska använda detta så kom ihåg bara att du hela tiden tappar och får nya fransar så du bör göra det här flera gånger för att det ska hålla.

4) Glöm inte ögonfransböjaren! Finns både ögonfransböjare med värme och helt vanlig i metall. Du avgör själv vilken slags böjare du vill ha.

Postades av modoflickan 2011-08-13 21:07:02.

aug 13 2011

Sveriges mest köpta mascaror del 1

3 kommentarer Kategori: Sminktips

Har du svårt att hitta en bra mascara som du trivs med? Har du lust att prova något nytt? Eller undrar du helt enkelt bara vilka mascaror som är mest köpta och som har fått bäst betyg av makeup artister?
Här bjussar jag på dom åtta mest köpta mascaror i Sverige och som har fått bra betyg. Värt att läsa – kanske någon av dessa kan bli din nya favorit ;)

(Tyvärr så blev inlägget för långt så jag var tvungen att göra delar av den)


Nummer 1: Clinique High Impact Mascara 8 ml
Denna mascara har blivit utmämnd till Sveriges bästa mascara. Fransarna får en fin länd, jättebra volym och även håller hela dagen (till och med i fuktig miljö). + att den inte klumpar. Borsten sägs också vara lätt att använda och man kommer åt överallt.

+ Bra längd & volym, inga klumpar, oparfymerad
− Småtrist förpackning och dyr
Betyg: 10
Kostar: ca 205 kr


Nummer 2: Estée Lauder Sumptuous 6 ml
En riktig fin och lyxig mascara från Estée Lauder som hamnar på andra plats pga den ger mycket volym och ”lösögonfrans”-effekt. Skulle passa bättre till dig som letar efter en mascara som ger mer volym än längre fransar. Även här finns en jättebra borste som är lätt att använd och mascaran klarar fukt bra. Dock smular denna lite grann och hamnar därför på andra plats.

+ Massiv volym som håller, klarar fukt bra
− Klumpar och är dyr
Betyg: 10
Kostar: ca 290 kr


Nummer 3: Imju Fiberwig 8,3 ml
WOW!!! Denna mascara är lämplig för dig som är ute efter att få längre fransar! Ett minus är dock att det är lätt att fransarna sätter sig på tvären. Makeup-artister rekommenderar att man kan ha en annan mascara vid fransrötterna och denna mascara längst upp på fransarna – något som jag tycker är väldigt onödigt!

+ Ger otroligt jättelånga och fina fransar, bäst i test i fuktkategorin
− Svår borste
Betyg: 9
Kostar: ca 210 kr


Nummer 4: MaxFactor Masterpiece Max 7,2 ml
Denna MaxFactor har varit en stor favorit i många år nu. Den lilla gummiborsten kommer åt överallt och mer ett bra resultat med mycket volym. Tyvärr så smular den lite grann i slutet av dagen, men blir ändå utsätt till den bästa mascaran med lågprisklass.

+ Billig, snygg volym, bra borste
− Fäller lite i slutet av dagen
Betyg: 8
Kostar: ca 170 kr


Nummer 5: L’Oréal Volume Double Extension with Sérum 2x6ml
Denna L’Oréal mascara har två delar, på ena änden är det en borste med vitt serum som öka tillväxten och ger längre, nyare och tätare fransar. Och på den andra änden finns mascaran som täcker det vita och ger ett fint resultat. Mascaran klarar frukt bra utan att färga och nylonborsten är lätt att komma år överallt och det blir jättebra.

+ Snygg volym, bra borste med två delar
− Smular lite i slutet av dagen
Betyg: 7
Kostar: ca 175 kr

Postades av modoflickan 2011-08-13 21:03:20.

jul 27 2011

Lösögonfransar med fjädrar

10 kommentarer Kategori: Sminktips

Något som jag tycker har blivit supersnyggt inom ”makeup” är lösögonfransar med fjädrar på! Det ser så häftigt och konstnärligt ut. Ja, kanske man inte ska ha dom till vardags, men dom skulle passar fint till fest, något speciellt tillfälle eller om man ska fotograferas. Själv har jag inte provad detta men ska nog köpa några och se om det är lika snyggt på en som det är på bild.
Finns i massor av olika färger och mönster.

Vad tycker ni? Hiss eller diss? Har ni provat?

Normal:

Postades av modoflickan 2011-07-27 11:58:51.

jul 19 2011

Sminket som syns på bild.

12 kommentarer Kategori: Sminktips

På tv brukar sminkningarna oftast vara väldigt starka och tydliga. Så att dom ska synas bättre. Så jag tänkte skriva lite om hur sminket syns bättre på bild. (:

För dig som brukar sminka dig enkelt och använder naturliga färger ;

* Markera kindbenen med lite mörkare puder/sol puder.
* Använd dig av kajal eller liknande för att markera ögonen.

För dig som gillar "stora" sminkningar med detaljer ;

* Välj en ögonskugga som gärna "blänker" för att dra uppmärksamhet.
* Använda en ögonpenna och markera ögonbrynens kanter.

För dig som sminkar dig färgglatt ;

* Eftersom färgglada färger syns rätt bra kan du välja näst in till vilken färg du vill. Men du kan ta lite extra av ögonskuggan du valt så att det syns ännu bättre.
* Välj en läppstifts färg som passar och använd dig av en läpp penna och markera runt läpparna.[Tipsen jag skriver om har jag själv tyckt varit bra!]

Postades av Sotarn 2011-07-19 14:56:48.

jul 14 2011

Depend Fransk Manikyr

9 kommentarer Kategori: Sminktips

Jag tycker att fransk manikyr är en fint & naturligt.
Så därför vill jag tipsa om Depend's franska manikyr.
I det kittet finns färdiga mallar, så det blir enkelt.
Jag har själv provat dem, och älskar dem.

Ett kitt kostar ca 100:-
Och då är det toplack, vitt nagellack och rosa nagellack + mallar i.[Förlåt för lite dålig bild]

Postades av Sotarn 2011-07-14 17:52:22.

jul 11 2011

Lite mer "rockig" sminkning

12 kommentarer Kategori: Sminktips

Jag brukar naturligt bara lägga en färg eller två men den här gången har jag tre ögonskugga o tre färger på kajal.

När jag började sminka mig så skulle jag göra en "vanlig" sminkningen mens en blev det till det här istället xD Är ju kul o leka lite ibland ;)

Steg för steg:1. Först la jag på en all over cover stick på ögonlocken, den är till för att sminket ska sitta bättre och längre. Alltså ungefär som en primer.

2. La på foundation och concealer.

3. Puder

4. svart kajal vid ögonfransarna som jag sen suddade ut lite. Sen la jag på vit kajal över hela ögat. lite lätt, inte för mycket.

5. Började med att sätta dit ljus ljus blå, nästan grå, ögonskugga längst in i ögat.

6. lite mörkare blå över resten av ögat.

7. lite svart längst ner på kanten o sen längre upp, som en halv cirkel ungefär...

8. grön penna under ögat och ut dit de svarta tar slut.

9. la på en svart eyeliner.

10. lite läppstift, lite mörkare än va jag brukar normalt ha...

bilder på det jag använde kommer senare om där är någon som önskar det.ser kanske inte sååå fin ut på nära håll... men på längre håll e de ganska så fint (A)

Postades av minipiiip 2011-07-11 21:16:01.

jul 9 2011

Färgcirkeln

26 kommentarer Kategori: Sminktips

Har du haft problem med att välja färger till smink som kanske matchar dina kläder? eller velat få dina ögon att stå ut extra mycket?Då kan du testa att använda färgcirkeln! det är inte så svårt som man kan tro, som du ser till höger här så går det ut på att lista ut vad som är närbesläktade färger och vad som är oppositions färger ( vi kan kalla det 'tvärtom färger' )

När jag väljer smink brukar jag försöka tänka på vad för färger jag har på kläder och på ögonen, det jag har mest är röda/svarta kläder samt att jag har melerade ögon ( Melerad betyder att jag har flera olika färger, vilket jag kan ta upp senare ).

Om du kollar på färg cirkeln så är grön rödfärgs motsats färg, vilket gör att den färger 'hoppar ut' extra mycket. Men man ska vara lite försiktig med röd färg, om man har mycket rodnader och liknande ska man nog försöka undvika att tex ha en massa gröna kläder. För då verkar man mer röd än vad man igentligen är

Förutom motsatts färger kan man också leka med 'närbesläktade' färger, då kanske man kollar bara på färger som ligger nära den färg man gillar. Vi k an fortsätta med färgen röd, där du kan gå till orange, rosa eller helt enkelt olika ljushets grader på rött.

Du kan även leka med att blanda närbesläktade färger och sedan ta en tvärtom färg som krydda, vilket kan ge en mycket intressant finish på makeupen. Dock var försiktig, det kan lätt se konstigt ut om du tar för mycket av tvärtom färgen.

Om du har grå eller mellerade ögon kan du skatta dig lycklig, då har du en ögonfärg som kan manipuleras. Grå färg är nämligen den färg som går bäst att mixa med alla sorters färger, de blir inte att det skärs sig mot någon. Och mellerade kan man ha super roligt med, har själv mellerade ögon som betyder att jag har flera olika ögonfärger. Jag har en blandning av blå-grön-grå-och lite brunt. Vilket jag med hjälp av färgcirkeln kan manipulera, om jag använder grönt så blir mina ögon extra gröna, om jag använder blå så blir dom blåare etc.

Testa själva, detta funkar lika bra till kläder som till makeup. Skriv gärna i bloggen vad ni tycker och om det funkar.

Hoppas detta var till intresse :)
När jag kommer hem från skåne ska jag ta och göra en tutorial hur jag sminkar !

Ta hand om er

// Zolah

Postades av Zolah 2011-07-09 10:36:46.

mar 11 2011

Volum express!

69 kommentarer Kategori: Sminktips

Jag använder en mascara som heter "One by One, volum express mascara" som har märket Maybelline.
Mascaran ger fina , långa och naturliga fransar.
Så om ni letar efter en mascara som ser naturlig ut med ändå
ger det där lilla extra så är det denna!

Postades av Sotarn 2011-03-11 20:49:24.