Gratismakeup.se

Gratis presentkort

Samla poäng genom att delta i kampanjer och erbjudanden, som sedan kan växlas in mot presentkort. Börja redan idag!

Bli medlem Få 5 000 poäng i bonus direkt!

fastfrusen: Tack för 150 kr på H&M! :D

Kategori: Information

maj 14 2012

Fått mitt andra presentkort

53 kommentarer Kategori: InformationIdag fick jag mitt andra presentkort från gmu på 250 kr på H&M!
Det var mest ett test för att se om sidan var vid liv, vilket det är tydligen.

Nu ligger jag inte först på sidan med att ha mest poäng längre, men jag har kunnat bevisa att sidan fungerar? ;)
Nu ska jag börja samla poäng så jag blir etta igen bara för att jag kan ;D

Ha en trevlig dag o önska vår nya support lycka till ;)

Postades av minipiiip 2012-05-14 17:54:02.

maj 11 2012

Ny Superadmin

25 kommentarer Kategori: Information

er nya Superadmin här, Jag ska se till att fixa den här sidan som samlat damm, förvänta er nya erbjudanden nästa vecka, låt oss se ifall vi inte kan få lite rullning på alltihopa!

Postades av Superadmin 2012-05-11 15:23:25.

jan 12 2012

Tyck till om bloggen

17 kommentarer Kategori: Information

Hejhej! :)
Jag ska först och främst be om ursäkt att bloggen inte har uppgraderas under den senaste veckan. Men jag gissar att vi alla som bloggar här är för tillfället lite idélösa just nu och vet inte vad vi ska skriva om eller har mycket att göra. Men vi kommer nog snart igång igen med att hålla bloggen vid liv ;)

Jag tänkte berätta för er att i dag har jag suttit och bläddrat tillbaka i bloggen och läst igenom gamla inlägg. Jag såg också att det har gått liiite mer än ett halvår sen jag, emelieftw, minipiiip och Zolah började blogga här (Sotarn har hållit på längre än oss andra). Då tänkte jag så här att nu ni läsare ska få tycka till om hur ni tycker vi har skött oss hittils. Påpeka också om ni tycker vi skriver för mycket eller för lite om något. Eller om ni vill att vi ska skriva om något speciellt. Säg gärna din åsikt för att göra bloggen ännu bättre!

KRAM! :)

Postades av modoflickan 2012-01-12 22:43:39.

nov 4 2011

Akne

10 kommentarer Kategori: Information

Idag tänkte jag göra ett lite kortare inlägg om akne och jag vill väldigt gärna höra från er som fått hjälp ifrån läkare med detta.

Lite allmänt om akne:
- Beror inte på oren hud!
- Uträder ofta i tonåren på grund av hormoner som gör att kroppen producerar mer talg/sebum. Bakterier är också en av orsakerna till varför man får finnar och så vidare.
- En del får mer utbrott innan mens.
- Ofta har man fet och oljig hud i samband med akne, men det är inte så i alla fall. En del kan ha blandhy eller faktiskt dra åt det lite mer torrare hållet och ha känslig hy.
- Ibland får man finnar, utslag och med mera av feta krämer, fel sorts smink och så vidare. Kan vara bra att se efter så att man använder rätt sorts produkter. Fet hud ska exempelvis ha en tunn och fettfri kräm.
- Det kan vara genetiskt, att andra släktingar också har det.
- Det finns inga vetenskapliga bevis för att viss föda förvärrar akne men en del kan känna av att kanske choklad förvärrar, eller kanske fet snabbmat. Det är individuellt om man är känsklig mot viss mat eller godis.
- En del preventivmedel kan ge ökad akne.


Lite allmänna råd att tänka på:
- Torka inte ut huden. Det kan leda till att huden istället producerar mer talg/sebum för att återfukta sig. Använd gärna produkter utan alkohol, som verkar just uttorkande.
- Tvätta inte för mycket. Skrubba heller inte för ort om du använder peeling, huden kan bli irriterad.
- Kläm helst inte, speciellt inte om det är vätskefyllda cystor du har fått. De kan lätt ge ärr.
- Stress kan förvärra, eftersom stressen påverkar hormonerna.


Ofta är de här olika produkterna mot akne, finnar, pormaskar och fet hy mer eller mindre samma men det gäller att hitta sin favoritprodukt helt enkelt. För att ta Proactiv till exempel så betalar de kändisar för att de ska marknadsföra produkten, så produkten får mer trovärdighet. Jag gillar personligen Vichy och Lumene.

Vilka produkter gillar ni? :)

Så, hur många har gått till läkare för att få hjälp? Vad fick ni för något då? Hur har det gått? Fick ni remiss till en hudläkare kanske? Berätta gärna!

Själv har jag precis fått Tetralysal (väldigt många som får vad jag förstått) till en början. Äntligen fått tummen ur då jag haft problem sen jag var si så där 12 år. Hjälper inte det kommer jag få gå till hudläkare. Har någon testat tetralysal? Vad tyckte du i sådana fall?

Till er som har problem kan jag till en början tipsa om Basiron eller Stioxyl, finns 5% och 10%. Det hjälper faktiskt men för mig hjälpte det inte helt. Man får börja med 5% och sen testa med 10%. Det kan vara väldigt uttorkande så det är viktigt att smörja in efteråt och se till att inte komma i kontakt med textil då det kan bleka. Se till att det torkar in ordentligt bara.

Sen vill jag tipsa om två ansiktsvatten utan alkohol. Väldigt svårt att hitta annars till fet och oljig hy. Den ena är Nivea Stay Clear och Lumene Natural Code, Stay in control. Den senare använder jag nu och den mattar ned på ett bra sätt utan att torka ut.

Postades av emelieftw 2011-11-04 13:17:58.

okt 23 2011

Model för en dag

40 kommentarer Kategori: Information

Förra veckan fick jag ett samtal från ett företag som har hand om ' model för en dag' events, tänkte ' varför inte?' och sa ja. Så idag har jag varit på photoshoot och sminking, det var rätt roligt. Tyvärr fick min väninna en sämre sminkös än jag, hon var väldigt stressad då hon skulle på en buss vad jag uppfattat :/

Hon som sminkade mig fick fria tyglar, sa att hag skulle vilja ha nåt mörkt och gotiskt ( eftersom jag tycker om sådana saker ). Hon tyckte det var riktigt roligt och sedan bar det iväg, kunde inte se så mycket då stolarna var skyhöga, det hjälper inte då att man själv är så löång att man inte kan spegla sig själv. Kunde bara se min egen byst, även om det är en trevlig vy så är det ju inte direkt det man vill se haha!

efter det kom det till att ta kort, tror ärligt det var det tråkigaste. Obehagliga ställningar och lamporna var varma så man små svettades snabbt, och när det var slut var det dags att vänta. Det är nämligen så att dom arbetar som i 'band', först 5 st hos sminkarna, sedan 5 st hos fotograferna, och sedan 5 st vid datorerna för att välja bilder.

Personligen hade jag tänkt i början bara sminka mig och hoppa över att kolla på bilderna, för jag tänkte att det skulle vara dyrt. Och oh jesus det var det också, för en bild skulle man betala 550kr. och för 10 1900kr ( " special pris " )

Blev att jag skaffade mig 4 bilder iafl, på avbetalning. Men jag är ändå nöjd med det. Är ju bara en gång man gör sådant här? då kan man ju lika gärna spara en bild för eftervärlden när man sitter som en tant och säger ' på min tid... då minsann var jag model! ' och ljuga för sina storögda barnbarn eller liknande. Hehe, alltid haft en dröm att skaffa mig en rullator när jag är gammal... MED FLAMES! man ska väl vara hård som tant också? :3

Men här har ni iafl en bild på mig från korten

Tips: Om ni blir erbjudna att komma och vara modell så finns det några saker som kan vara bra att tänka på

1: rengör ansiktet i förebyggande, kom avsminkad också

2: Om du inte vill ha korten, ta och fixa en kamera så ni kan ta egna kort i hemmet. Visst kanske inte lika bra ljus etc, men det är ju bilder.

3: var inte rädda att låta sminkösen göra spännande sminkningar! vardags smink kan man ju i regel göra själv redan.

4: ta med ombyte om du vill ha olika kläder på dig vid fotograferingen, själv tog jag en annan tröja och ett par finskor.

Postades av Zolah 2011-10-23 19:42:45.

okt 20 2011

Friskt hår! Del 2

7 kommentarer Kategori: Information

- Använd inte inpackning eller balsam direkt i hårbotten, det kan lätt bli fett! Det finns dock en del inpackningar som ska hjälpa irriterad och torr hårbotten, men normalt inte i hårbotten.
- Kluvna hårtoppar går INTE att laga. Serum och andra produkter limmar tillfälligt ihop håret. Den enda lösningen är att KLIPPA bort den kluvna hårtoppen. En kluven hårtopp är ganska enkelt att se om man har svart bakgrund (ljust hår) eller vit bakgrund (mörkt hår) då det syns att hårstrået längst ned har delat sig i två delar.
Detta kan du lösa själv! Klipp ca 1 cm ovanför den kluvna hårtoppen bara. Vid frisörbesök är det omöjligt att få bort precis alla dessa kluvna hårtoppar så lite får man göra själv.
- Skadat hår kan också ses när det blir som en liten vit prick längst ned på håret eller längre upp på hårstråt. Här är också lösningen att bara klippa 1 cm ovanför. När dessa bildas kan det vara så att håret är skadat inifrån. Det som behövs är också starkt ljus så blir det lite lättare att se dessa skador. Det syns ganska tydligt att det är skadat.
- Kluvna hårtoppar kan de flesta få men mycket handlar om hur man tar hand om sitt hår. Har man väldigt risigt hår efter hårfärgningar så är det nog en bra idé att låta frisören klippa rätt så mycket om frisören anser att det behövs. Det är viktigt att försöka klippa av skadat hår själv, speciellt de här kluvna och de med ”vita prickar” på. Håret kommer bli mer friskt då. Jag själv har gått den vägen och klipper topparna själv.
- Kamma inte håret när det är blött! Blött hår är mer känsligt. Låt det självtorka helst.
- Använd hellre en bredtandad kam istället för en smal kam och borste! Att borsta håret sliter faktiskt på det. Rengör även dessa grejer så det inte blir en massa gammalt fett, smuts, damm, döda hudceller och annat i håret.
- Avsluta duschen med att skölja håret i kallt vatten, det stänger håret!

När det gäller produktval så finns det de som väljer så naturliga varor som helst att använda till kroppen. Hur insatt man blir i detta får man välja själv, vilket jag tidigare påpekat. En del stylingprodukter innehåller inte ens silikon för att nämna det, men för att hitta dessa måste man ha koll på kemikalier, beteckningar, innehållsförteckning och så.

För att avrunda lite så påverkar även kost och hälsa håret. Stress är en av de saker som mest påverkar hela kroppen.

Postades av emelieftw 2011-10-20 16:42:06.

okt 18 2011

Friskt hår! Del 1

10 kommentarer Kategori: Information


- Använd inte schampoo för ofta! Som i tidigare inlägg så gör det håret lättare fett och en del shampoon kan också torka ut håret om det används för ofta.
- Använd rätt produkter för ditt hår! Har du färgat hår så köp produkter för färgat hår eftersom färgat hår behöver mycket fukt samt hjälper att behålla glans och vitalitet i färgen.

Vill du vara extra noga med vad du använder för shampoo ska du använda ett sulfatfritt-shampoo. SLS står för sodium lauryl sulfate och SLES står för sodium laureth sulfate. Dessa ingridienser finns i princip allt, alltifrån shampoo till ansiktsrengöring. Det har en löddrande effekt och kan verka uttorkande. Kruxet med att detta finns är för att lösa upp silikoner som finns i balsam, stylingprodukter, serum och annat.
Har du känslig hårbotten, känsligt och sprött hår kan detta vara något att undvika men då får övriga produkter också vara fritt i från silikon. Detta kan ses som överkurs om det annars går bra med håret. Man får själv välja.

- Använd gärna så lite stylingprodukter som möjligt! Måste du använda hårspray? Måste du ha vax i håret?
- Istället för stylingprodukter så använd leave in-balsam! Det finns en del sådana här produkter som formar håret eller jämnar ut (beroende om man vill ha lockigt/vågigt eller rakt) och som har lite stadga i sig samtidigt som det vårdar.
- Använd serum! Serum används framför allt i topparna i torrt hår för att ge glans och ge lite nytt liv i håret.
- Använd torrshampoo mellan hårtvättarna om håret börjar kännas fett! Har sett att det till och med finns "dry conditioner" från märket TIGI (finns hos frisör), men vet inte vad det gör. Är väl någon liknande effekt. I alla fall så har många torrshampoon också en volymgivande effekt. Så torrshampoo kan också användas för volymeffekt enbart. Mer om torrshampoo i inlägget nedanför om fett hår.
- Använd värmeskydd innan du lockar eller plattar håret! Plattänger och locktänger är en stor orsak till att håret slits och blir torrt. Försök också att använda en lite lägre värme, det tar lite längre tid att platta/locka men det är mer snällt mot ditt hår.
- Använd toning istället för hårfärg! Toning är mer skonsam och hela tiden utvecklas det nya metoder för både hårfärg och toning. Men vill man bara förnya sin färg lite funkar en toning väldigt bra. Känns håret lite tråkigt kan en toning dessutom liva upp håret.
- Använd en bra hårinpackning en gång i veckan! Det går att sova med hårinpackningen och ha i den längre tid än vad som står på burken. Så varför inte ha i inpackningen medan du sitter framför datorn? En varm handduk ger bättre effekt. Numera har jag sett att det finns värmegivande hårinpackningar, något att testa kanske?
- Inpackningen ska användas EFTER shampoo och INNAN balsam!
- Försök att använda tofsar utan metallspänne som kan skada håret! Det finns snoddar som är helt av tyg lite överallt att köpa. Sätt gärna upp håret lite oftare för att skydda längderna och topparna.

Postades av emelieftw 2011-10-18 21:24:16.

okt 15 2011

Fett hår

23 kommentarer Kategori: Information

Jag tänkte ta upp lite återkommande grejer som många funderar över. Detta finns i forumet som diskussion men det kan vara kul att ta upp här i bloggen. Andra får gärna tipsa utöver det jag skriver.

Ett vanligt ämne är fett hår.

Hur blir jag av med fett hår?
- Först och främst: sluta schampoonera håret för ofta!
Schampoot tar bort hudens naturliga sätt att återfukta sig och huden reagerar så genom att producera ännu mer av det här naturliga fettet för att återfukta huden. Därför upplevs håret som fett väldigt lätt eftersom produktionen ökar. Håret kan kännas fett efter en dag och då använder man schampoo alldeles för ofta.

Hur bryter jag denna onda cirkel?
- Avvänj håret med att använda schampoo varje eller varannan dag!
Visst, ditt hår kommer att vara fett ett litet tag men detta går ganska snabbt att avvänja. Medan håret är fett kan du använda torrschampoo!
Utöver att inte schampoonera och använda torrschampoo så blöt bara håret när du duschar.
- Använd inte heller balsam direkt i hårbotten! (balsammetoden är en annan sak vill jag tillägga, som kräver att man väljer ut rätt sorts produkter)
- Samma sak med inpackning! Inte direkt i hårbotten.
- Försök att dra ned på eventuella stylingprodukter också! Det sliter dessutom på håret.

Vad är ett torrschampoo?
- Torrschampoo är en spray med ett pulver som tar upp det överflödiga fettet. Man sprayar det i håret, gnuggar in det och håret är mindre fett.
En del torrschampoon har ett vitt pulver vilket då gör att mörkt hår ser lite grått ut men det har kommit flera nya sorter av olika märken som färgat pulvret åt det mer bruna hållet.
Det finns torrschampoo som har genomskinligt pulver.

Vilka märken har torrschampoo för mörkt hår?
- Jag kan Batiste och Lee Strafford. Lee Strafford har för mellanbrunt och mörkt brunt hår.

Vilka torrschampoon har genomskinligt pulver?
- Vet ej, svara jättegärna i kommentarerna om du vet något! Jag själv letar.

Att använda för mycket schampoo kan slita på håret. Det bästa är att använda så lite schampoo som möjligt, men 2-3 gånger i veckan är okej. För mycket schampoo kan också leda till torr hårbotten för att det rubbar kroppens naturliga system.

Eventuella uppdateringar och tillägg kan förekomma ^^

Kommentera gärna nedan vad ni tycker, hur ni har blivit av med fett hår, eller om ni har tips på ett bra torrschampoo.

Det billigaste torrschampoot jag vet är Proffs för ca 30-40 kr. Efter det finns det olika sorter och torrschampoon från frisörmärken.
Batiste vet jag finns till billigare pris på ÖB och Rusta. De har dessutom lite olika dofter så att det blir lite extra fräscht.

Nästa del tänkte jag ta upp om att hålla håret fräscht och fint!

Postades av emelieftw 2011-10-15 15:33:22.

aug 20 2011

Viktig information

4 kommentarer Kategori: Information

Vi vill påminna alla medlemmar om att ha KORREKT ålder på sina uppgifter. Har ni inte det så var vänliga och ändra det nu. Gör ni inte det kan det i slutändan leda till att ni blir avstängda, och det vill vi ju inte, eller hur? ^^

Vi vill även påminna om att det inte är tillåtet att ha bilder på kändisar, någon kompis eller någon annan som inte är er själva. Om ni vill ha på ett träd, husdjur så gör det ingenting bara ni inte tar någon annans bild ni inte har rätt till (copyright). Så ta gärna inte en bild ni hittar via Googles sökmotor eftersom de kan vara copyrightskyddade.

ETT TIPS: Googla på free images. Då kommer en sida som ex heter freedigitalphotos upp, där kanske ni hittar några roliga bilder om ni gärna vill ha en profilbild :)

Detta gäller även bilder ni har i galleriet! Det är inte snällt att sno andras bilder utan lov. Tänk på det!

Det har förekommit att folk har skapat falska profiler här och snott andras bilder och vi vill inte se det hända igen. Därför vill vi se en skärpning på åldrar och profilbilder.

Jag hoppas alla förstår! Vi menar inget illa, utan det är för er skull också :)

Postades av emelieftw 2011-08-20 13:34:08.

aug 6 2011

GRATTIS!

10 kommentarer Kategori: Information

Grattis till vinnarna i den senaste tävlingen!

1:a Zahra96
2:a Modoflickan
3:a kysspyss

Bra kämpat! Att ni har orkat vara så aktiva också ^^

Priserna är:
1. 60 000 poäng
2. 40 000 poäng
3. 20 000 poäng

Grattis igen!

Postades av emelieftw 2011-08-06 13:41:06.

jul 10 2011

Ämnen?

11 kommentarer Kategori: Information

Hej alla.

Finns det något speciellt ämne ni vill att vi ska blogga om? Ge förslag!

Mat, känslor, mascaror, ögonskuggor, foundation, mineralsmink, sommaren, skolan och så vidare. Alla förslag är välkomna och de tidigare skrivna är exempel.

Postades av emelieftw 2011-07-10 12:41:35.

aug 29 2010

Gratismakeup finns nu på Facebook! Logga in genom Facebook om du vill

13 kommentarer Kategori: Information

Gratismakeup går nu att nås genom facebook! Du kan enkelt logga in hos oss genom Facebook! Det som är extra bra är att du kan tipsa vännerna direkt från Facebook, och de kan bli medlemmar direkt på Facebook! Bli medlem processen är extra lätt = extra mycket värvingspoäng! :)

Länk till applikationen: http://apps.facebook.com/gratismakeup

Lycka till!

Postades av allaba 2010-08-29 23:18:38.