Gratismakeup.se

Gratis presentkort

Samla poäng genom att delta i kampanjer och erbjudanden, som sedan kan växlas in mot presentkort. Börja redan idag!

Bli medlem Få 5 000 poäng i bonus direkt!

eliiniis: tack gratismakeup:)

Kategori: Övrigt

dec 16 2011

Knäck på kemi-labb?

18 kommentarer Kategori: Övrigt

Haj Haj!!

Har ni någon gång lagat mat på en kemilektion? Det fick vi göra idag. Det läskiga med det var att vi fick använda det vanliga redskapen vi tidigare använt med kemikalier! Men läraren lovade oss att de var lika rena som det är i ett kök... Men visar de sig att vi ändå fått kemikalier i oss då ska hon fan få! :DVisst ser de lite ut som trollsnor? xD

Postades av minipiiip 2011-12-16 21:30:54.

nov 24 2011

Senaste alstret

5 kommentarer Kategori: Övrigt

Har suttit och varit kreativ nu, har nu i ungefär tre dagar lekt med att teckna en alv i ett fönster. Jo, det kanske märks att jag tycker om fantasy. Men ibland kan det vara skönt med ett break från vardagen och fantisera sig in i ett kanske lite mindre brutal värld med magi och mysticism :3Brukar ni tillåta er själva fantisera er bort? brukar ni göra nåt kreativt med dom tankarna? kanske måla? skriva eller helt enkelt sminka er på ett speciellt sätt?

Postades av Zolah 2011-11-24 23:25:15.

okt 5 2011

Uppdatering på tavlan

22 kommentarer Kategori: Övrigt

Minns ni cupcake / godis tavlan? jag har nu kommit halvägs med den, enda som saknas är färg!Tips på vilka färger skulle uppskattas, tänk godis och gott så förstår ni vilka färger det ska vara ;)

Postades av Zolah 2011-10-05 15:28:11.

okt 2 2011

Sött och kreativt

15 kommentarer Kategori: Övrigt

Suttit större delen av kvällen / natten och målat, var rätt skönt att sitta och bara låta penseln leka på canvasen medan man såg på en tecknad film i bakgrunden.Fick inspiration till detta då jag sett en hel del söta smycken i form av cupcakes, samt att jag hade sett lite kalle och choklad fabriken. har alltid gillat godis och söta saker, inte att äta dock. Redan som liten kunde jag sitta och samla massor med godis så jag hade en hel ica kasse full haha! :D

Tycker dom är så söta och färgfulla, gillar rätt mycket halloween godiset ' candy corn '. Orange - gul - vit karamell som ser ut som en majsbit.Fick lite hemskickat från en kompis förra året, men ack vad äckligt dom smakade ! som nån form av fudge, men mycket torr xP

Vilket är erat favorit godis? finns det nån ni skulle kunna tänka er att ha som smycke? eller har ni kanske målat något inspirerat av godis? Dela gärna med er, och om ni har nån bild så kontakta mig via gästboken så kanske du får vara med i nästa blogg och visa vad du har för något :)

Ha det så bra!

// Zolah

Postades av Zolah 2011-10-02 00:58:56.

okt 1 2011

Stöd rosa bandet <3

13 kommentarer Kategori: Övrigt

God dag alla GMU-medlemmar!
Idag är det den första oktober och kampanjen mot bröstcancer börjar idag. Under hela oktober månad kan man köpa rosa band och därmed stödja bröstcancerfonden. Ungefär 7000 kvinnor i Sverige får beskedet varje år att de har drabbas av bröstcancer. 80 % av dessa kvinnor överlever men bröstcancerfondens mål är att se till att alla ska överleva. Du som privatperson kan stödja denna kampanj igenom att bland annat köpa ett rosa band. Bandet kostar ca 20 kr och finns och köpa nästan överallt (på mataffärer, klädaffärer, apotek, ect).

Så kom igen nu! Om alla bidrar med en liten del var så kommer det ge stora resultat! Tillsammans ska vi bekämpa cancern! Denna organisation är viktig för tänk på att någon i din närhet kan bli drabbad.

Postades av modoflickan 2011-10-01 11:22:53.

sep 14 2011

Perfect primer?!

17 kommentarer Kategori: Övrigt

Kära läsare!
Jag skulle vara jätte tacksam om ni kunde hjälpa mig med en sak. Och det är att ni tipsar mig om en bra (och helst en någorlunda billig) primer. Det är så att mina favo primer, ”Lumene beauty base crystal radiance primer”, inte längre finns kvar på marknaden. Jag vet inte vilken primer jag ska våga mig på att testa. Så därför om du vet en bra primer så va snäll och kommentera!!!! Alla förslag är välkomna!!!! :)

Postades av modoflickan 2011-09-14 19:41:38.

sep 6 2011

~Veckans Citat~

4 kommentarer Kategori: Övrigt

Författare: Tage Danielsson.

"Något som man måste uppskatta hos småbarn är att de inte går omkring och visar fotografier av sina föräldrar."

Postades av minipiiip 2011-09-06 22:49:53.

sep 3 2011

Hittekattens dag

11 kommentarer Kategori: Övrigt

Sedan 2005 så har man firat hittekattens dag , och då har även katthem ofta öppethus för besökare. Så då är det en ypperlig dag att passa på att kika på katter enligt mig :)

årets 'hittekattens dag' kommer vara i morgon den 4 september

uppskattningsvis finns det 100.000 herrelösa katter i Sverige just nu, troligen en trend av att man inte kastrerar sina djur eller skaffar sig sommarkatter. Det är rätt sjukt att nåt så uppskattat som katt har sådan hög siffra? varför skaffar man sig djur om man inte orkar ta hand om den ordentligt? frågorna bara surrar genom skallen på en.

Myter som finns om katter:

Honkatter mår bäst av att få en kull ungar innan de kastreras.
Katter löper bara i mars.
Hankatter dödar kattungar.
En katt mår dåligt av att bli kastrerad.
Kattungar är färdiga att lämna mamman vid åtta veckors ålder.
Hankatter känner sig stympade av att kastreras

Det finns säkert ännu mer myter som inte stämmer, och det bästa när man inte är säker är att ta och fråga nån kunnig. Som en vetrinär eller på ett forum med 'katt veteraner '.

Om man funderar på skaffa katt är det bra att tänka efter varför man vill ha en katt, har man tid? har man råd med mat och vetrinär kostnader? massor med sådana saker. Men en sak som är säker, en katt kan betyda många roliga saker :)

Ett tips från mig är att man åker eller tar kontakt med närmaste katthem och frågar dom där om man får titta på en kattunge, för då får man träffa katten samt se hur den beter sig.

En sak som är bra med att ta en katt från ett hem är att man får den vaccinerad mot sjukdommar som tex kattsnuva, chippad ( man sätter in ett microchip i katten som man kan läsa av så man vet att det är din katt om den skulle rymma ), och om katten är nog gammal så är den också kastrerad ( så då slipper man råka få bäbisar på halsen om det skulle ske ). Summan varierar och brukar vara runt 700kr , men om man tänker efter vad man får i det priset så är det rätt billigt. Du kan hitta katter på blocket som kostar mellan 100 och 4500kr som inte är vaccinerade, chippade, eller kastrerade ( dom som sälja för dyrare är oftast halv raser, som folk försöker tjäna pengar på... ledsamt ).

Om du har nån kisse i närheten som du tror är herrelös, så kan du sätta på den ett halsband med en lapp där du skriver ditt telefon nummer och ' äger nån mig?' - Det har visst hjälpt en del människor att se om katten är herrelös eller ej. Om det visar sig att den är herrelös är det bara kontakta närmaste katthem/djurskydds förening :3

Men om du vill stödja ett katthem UTAN att skaffa katt kan du donera pengar eller mat till dom, bara kontakta dom och fråga hur just du kan hjälpa :) Du kan också medverka genom att kastrera dina egna katter, så det inte råkar bli 'hoppsan' bäbisar nånstans ;)

Hoppas det var intressant att läsa :) om det är några frågor, så ställ dom til mig. ska göra mitt bästa att besvara dom.

Postades av Zolah 2011-09-03 16:35:06.

sep 1 2011

~Veckans Citat~

9 kommentarer Kategori: Övrigt

Tjena GMU folk!!

Jag fick en ny kalender av min stora syster som hon skaffade genom skolan. Jag tyckte att de var förmycket att köpa en kalender där man skriver ner sina LÄXOR för 100 kr ;o Vem vill liksom betala 100 kr för att skriva ner läxor? Not me i alla fall! Så jag bad syrran att fixa en åt mig från sin högskola för de har folk där som delar ut kalender gratis :D

Till ämnet nu

Jag såg att de finns nån slags citat längst ner på sidan för varje vecka, så jag tänkte skriva av de här så ni också kan se de :)

Jag kommer skriva själva citaten och vem författaren också är.

Här är vecka 35:s Citat!!

"Om du tittar på menyn innan du tittar på servitrisen har du blivit för gammal".

Författare: Okänd.

Förstår ni vad man menar med den? ;)

Postades av minipiiip 2011-09-01 20:41:05.

aug 27 2011

Husdjur

20 kommentarer Kategori: Övrigt

Hejsan allesammans, det börjar vara ett bra tag sedan jag bloggade här. Har varit fullt upp men skola och förberedelser för en viss händelse, det är så att det har flyttat in en ny medlem i familjen här hos mig.Det hade varit planer sedan länge att min gamla Katt Sisko skulle få flytta in hos mig, men tyvärr så gick hon och dog av ålderdom. Då har jag haft denna söta lilla halv perser sedan jag var runt 12-13 år. Det tog rätt hårt på mig, var ju min lilla surkart.

Men eftersom min pojkvän alltid önskat sig en katt, så sa jag att han fick skaffa sig en kattunge. Man kunde se hur hans ögon lyste av lycka. Så kort därpå så började kattjakten!

Först kollade vi på katthjälpen, fanns många katter som behövde nya hem där - både stora och små. Fördelen med att ta en katt från katthjälpen är att dom har alla vaccinationer dom behöver, samt att dom är ID chippade. Så om du skulle ha oturen på din sida, så skulle det vara lättare att hitta katten. Om man nu tänker på så många blocket annonser som säljer kattungar för 300 kronor som inte vaccinerats eller nåt så är det ju en mycket bättre väg att gå. Vi fann iafl många katter men ingen föll min kille i smaken, han ville ha en super fluffig kisse.

Så, till slut blev det att vi skulle kolla efter raskatt. Och rasen som föll oss på läppen var Ragdoll, det är otroligt fina katter med lugnt temprament och extremt keliga. Och efter ett tag så fick vi jackpot och fann en underskön kissebäbis vid namn Yasmin - Som faktis bor hos oss just nuYasmin är riktig fin och mysig dam, ska bli kul att se hur hon utvecklas. Hoppas hon når den höga ålder Sisko hade, och att hon tom får leva längre

Har ni några egna djur? eller kanske tappat en riktig speciell vän som ni saknar, precis som jag med Sisko? eller kanske fått en ny familjemedlem? dela med er :)

/ Zolah

Postades av Zolah 2011-08-27 23:28:31.

aug 20 2011

Min resa till Tyskland

8 kommentarer Kategori: Övrigt

Hej alla glada medlemmar!

Som ni kanske vet så har jag varit utomlands i lite mer än en vecka.
Jag åkte först till Holland i två dagar, eftersom jag har två farbröder där så blev de slagsmål om oss ;) båda två ville ha oss hos sig så vi fick stanna två nätter, en natt hos varje så blev båda glada ;)

Efter det åkte vi tbx till Tyskland, hela resan var för att min kusin från mammas sida skulle gifta sig.

Festen höll på till fyra och såhär såg de ut vid 12 tiden på natten:


Vid fyra tiden när festen var över körde man hem och det tog runt en timme tills man la sig ner o sov var kl runt sex på morgonen, kl 9 skulle man upp igen för att det är då de gifter sig på riktigt ;)

Vid 9 hoppa man upp bytte snabbt o åkte iväg till de "riktiga bröllopet".

Enligt min religion så e man inte gift förrän man döpts i vatten på ett speciellt sätt. För mer info sök på "Mandeism" och läs lite om de.

Här är lite bilder på det:


Här e min kusin som döps

Här döps tjejen

Här gifter de sig på riktigt.

Mer om vad JAG gjorde på resan dit o köpte osv kommer en annan gång så inte inlägget blir för långt ;)

Postades av minipiiip 2011-08-20 20:20:46.

jul 28 2011

Fish n Chips och djurvakter

2 kommentarer Kategori: Övrigt

Hejsan allesammans!
Sitter just nu och har det små jobbigt,saker går aldrig som planerat tydligen!

Först: Jag ska till england på lördag! Yes, jag ska till 'great britain' och skaka tass med min pojkväns kompis. Ska bli riktigt spännande, första gången jag är i ett engelsk talande land. Vi kommer att åka till Doncaster, och jag lovar - jag ska ta kort och visa här i bloggen ;)
samt berätta om dom äventyr vi kommer att ha!

Men såklart, ni vet kanske att jag har rätt många djur? eller? det är så att jag har 2 katter och 3 råttor, plus den nyaste medlemmen min pojkväns hund ( hon ser ut som en Ewok från starwars, ursöt ;D ). Och såklart med det så måste jag hitta djurvakt. Eftersom jag bryr mig mycket om mina djur så har jag som egna regler jag vill ska uppfyllas av dom som vaktar mina djur.

1: Dom ska kunna ta hand om dom, eller ha öppet sinne för att lära sig hur man gör.

2: jag ska kunna lita på dem med, skulle inte lägga ut annonser för att finna nån.

3: Om dom blir sjuka vill jag vara säker på att personen tar och gör nåt åt det och inte låter det bara 'vara' för att hon inte vet bättre.

Där dom sakerna jag tycker är viktigast, är ju ändå mina små pälsklingar vi pratar om :) Jag tog mig tom 2½ timmes körning för att lämna mina kära råttor till min uppfödare- Iofs så är det en blandning av nytta och nöje. En av mina hannar ska nämligen få bli pappa! så om 8 veckor så får jag nog hem en eller två nya bäbis pojkar till min flock :)

Men det stora dilemmat jag står för nu är att innan jag åker måste jag hitta en ny kattvakt åt mina katter, den jag hade fått tag på tidigare var tvungen att avstå då pengarna inte räckte till. Men det ska nog ordna sig ( hoppas jag! )

så nästa gång vi ses igen ska jag dela med mig om Engelska roligheter , kanske eventuell shopping, och om bäbisar ;) Jag vet att alla inte uppskattar råttor men ge dom en chans. Dom är fruktansvärt söta, precis som alla djur så bör man träffa dom innan man säger nåt annat :)

Ha det så bra så ses vi innom en snar framtid med en hel del nya roliga uppdateringar ( och förhoppningsvis en klar smink guide ! )

// Zolah

Postades av Zolah 2011-07-28 20:16:07.

jul 27 2011

Egen ansiktsmask!

8 kommentarer Kategori: Övrigt

Det har kanske många av er redan vet om, men jag berättar det för alla nu! :)
Jag tycker att bra ansiktsmasker kostar lite för mycket än vad jag har lust och betala hela tiden. Så jag gör min egen mask ibland!

Om man knäcker 1-2 och tar bort ägg gulan så kan man använda ägg vitan att ha som ansiktsmask! Man har det på ansiktet i 10-15 min eller när masken har stelnat.

Det sägs att ägg vitan ska förebygga mot nya finnar som dyker upp.

Är det något du hade tänkt prova kanske? (;

Postades av Sotarn 2011-07-27 10:43:00.

jul 16 2011

Det regnar

13 kommentarer Kategori: Övrigt

Här borta i norr så regnar det hinkvis med vatten, själv sitter jag inne vid datorn och försöker roa mig. En sak som jag brukar göra när det öser ute är att göra hårdbröds mackor med ost och göra en monster stor kopp med varm choklad :9

Sedan sitta och doppa medan jag ser på en film ;)

Och ibland, IBLAND så får jag ett tokryck och går ut och springer i regnet! Måhända att det kanske är lite galet av en 23 åring att springa cirklar i ösregn medan hon skrattar men banne mig det är skönt!

Vad brukar ni göra på en 'dålig' dag då det inte ger så mycket att gå ut? Dela med er till oss :)

Postades av Zolah 2011-07-16 12:00:17.